los logo beeldenmagazine_

Een zomer vol beelden

Juli 2023

Beste abonnee van Beeldenmagazine,

We zijn verheugd je weer een nieuwsbrief te sturen met verschillende onderwerpen voor de ware sculptuurliefhebber. We hebben een aantal zomertips en een aanbieding speciaal voor onze abonnees.

U kunt ons volgen op Facebook ‘Beeldenmagazine’ en op Instagram ‘Beeldenmagazine_’.

Bent u tevreden met uw abonnement op Beeldenmagazine? Denk dan eens aan de mogelijkheid om iemand een jaarabonnement cadeau te doen. Dat kan via: https://beeldenmagazine.nl/abonneren/

We wensen u een mooie zomer toe, met regelmatig een bezoek aan een van de vele musea, beeldententoonstellingen en -tuinen.

Namens het redactieteam, Cintha van Heeswijck

Zomertip 1: Paper Art in CODA Museum

CODA Paper Art Fung and Bedford
In CODA Museum in Apeldoorn is t/m 12 november de prachtige tentoonstelling Paper Art te zien. Van maar liefst 22 kunstenaars uit binnen- en buitenland vormen zij samen in de elfde editie van deze tweejaarlijkse tentoonstelling waar papier in alle mogelijke vormen centraal staat. Kunstenaars bewerken het papier of karton, beschilderen, vervormen of vouwen het. En daarmee krijgt het nieuwe vormen, die verhalen vertellen, ons raken, beroeren, aan het denken zetten, verbazen en verrassen.

Neem het hangende dier bij de entree van Ana Oosting, het 3D-object van goudkleurig origami van het ontwerpduo Angela Fung & Ashley Bedford, die voor Paper Art deze indrukwekkende installatie maakten die past bij de hoge en lichte ruimte van het museum. Of de Servische kunstenares Majda Vidakovic die gefascineerd is door menselijke sporen en restproducten en allerhande verpakkingsmaterialen verzamelde voor haar grote totems. Om de volmaakt witte werken van Simon Schubert kan niemand heen; vouw, schaduw en perspectief vormen de basis van zijn serene werk. Sun Lee tenslotte is textielkunstenaar die in het CODA ExperienceLab met de lasersnijder duurzame mode maakte. Van papier natuurlijk! Deze tentoonstelling is de moeite van een bezoek meer dan waard!

Lezersactie abonnees Beeldenmagazine

Roland de Jong Orlando, Blue 4U
Zoals u als abonnee gewend bent, bieden we elke kwartaal een lezersactie aan; dit keer gaat de gratis rondleiding onder leiding van deskundige en ervaren gidsen langs ARTZUID.

ARTZUID TOUR
Op zondag 30 juli a.s. om 11.00 uur start de tour en duurt tot circa 12.15 uur. (De tour van 13.00 uur is al volgeboekt!) Vooraf en/of na afloop kunt u op het terras een hapje en drankje nuttigen.

ARTZUID Artist Talk
Aansluitend bent u om 15.00 uur van harte welkom bij de Artist Talk van Roland de Jong Orlando. Deelname aan deze Artist Talk kost 10,00 euro, inclusief een glas rosé na afloop met bitterballen. De Jong Orlando werkt sinds zijn afstuderen in 1990 in een kenmerkende geometrisch-abstracte stijl. In deze persoonlijke ontmoeting met een van de vele deelnemers aan ARTZUID hoort u het verhaal achter zijn kunstwerk - Blue 4U. Deze kennismaking is er een in hele zomerreeks Artist Talks die de gehele nog zomer duurt.

U zorgt zelf voor vervoer naar en van ARTZUID en bent een kwartier van te voren (10.45 uur) aanwezig. De startlocatie is het informatiepaviljoen van ARTZUID aan de Minervalaan in Amsterdam, ter hoogte van huisnummer 1. Wanneer u wilt deelnemen aan de ARTZUID-tour is een e-mail naar info@beeldenmagazine.nl voldoende. De aanmeldingen worden in volgorde van binnenkomst behandeld.

Voor deelname aan de Artist Talk van Roland de Jong Orlando, 30 juli a.s. klikt u op onderstaande knop.

Artist Talks ARTZUID

Hierbij een overzicht van de komende Artist Talks, klik op de kunstenaarsnaam om direct een plek te reserveren:

Kunstenaar
Datum
Time
Gery De Smet
9-jul
15.00-16.00
Frankey
16-jul
15.00-16.00
Hans van Bentem
23-jul
15.00-16.00
Piet vd Kar
29-jul
15.00-16.00
Roland de Jong Orlando
30-jul
15.00-16.00
Arne Quinze
6-aug
15.00-16.00
David Bade
12-aug
15.00-16.00
Caroline Coolen
13-aug
15.00-16.00
Marjolein Witte
10-sep
15.00-16.00
Carla Rump
27-aug
15.00-16.00
Erik Buijs
3-sep
15.00-16.00
Frans Muhren
17-sep
15.00-16.00
Mis deze unieke gelegenheid niet om inzicht te krijgen in het creatieve proces achter deze prachtige kunstwerken. De Artist Talks vinden plaats op verschillende data en tijden, zodat er altijd een moment is dat in uw agenda past.

Zomertip 2: Richard Long in de Rijksmuseumtuin

Rijksmuseum Beeldentuin, Richard Long
Voor wie een interessante, culturele en verrassende dagtocht wil maken, kan deze zomer naar Amsterdam-Zuid gaan. Een bezoek aan de (gratis) beeldentuin van het Rijksmuseum, waar bijzondere werken van de Britse land-art kunstenaar Richard Long (1945) te zien zijn, is heel goed te combineren met een bezoek aan ARTZUID 2023. De achtste editie van de internationale sculptuur biënnale in Amsterdam-Zuid staat in het teken van ‘Transfer’. Op pagina 8 en 9 van Beeldenmagazine leest u een uitgebreid interview met Cintha van Heeswijck, initiatiefnemer en directeur. Maar liefst vijftig beelden zijn tentoongesteld op de heerlijk lommerrijke Minervalaan en Apollolaan. ARTZUID is nog te zien t/m 24 september.

De traditie van de jaarlijkse zomerexpositie in de tuinen van het Rijksmuseum bestaat inmiddels tien jaar. Richard Long kennen de meesten van de grote cirkelvormige grondobjecten van natuurstenen. Deze zijn te zien in de Rijksmuseumtuin, maar ook bijzondere objecten in de vijver en twee van de grasperken. Deze moet je zeker zelf gezien hebben. Een van de vaste hoveniers onderhoudt elke dag de kunstwerken van gras, tot het einde van de tentoonstelling op 29 oktober.

Zomertip 3: de Piet Oudolf beeldentuin van Singer Laren

De prachtige beeldentuin van de wereldberoemde tuinarchitect Piet Oudolf bij Singer Laren verbindt het museum, de villa en het theater aaneen. Het echtpaar William en Anna Singer begonnen met het verzamelen van de beelden. Piet Oudolf zou daar met de beplanting rekening mee houden. U kunt de tuin op eigen gelegenheid bezoeken, of kiezen voor een begeleide rondleiding op woensdag of zaterdag om 11.00 uur. Deelname bedraagt 8,95 euro per persoon. U kunt rechtstreeks reserveren via onderstaande knop.

Zomertip 4: de Collectie Harms Rolde

In Noord-Drenthe is zeven dagen per week van 8.00 – 22.00 uur de indrukwekkende Collectie Harms Rolde te zien. Sinds zeven jaar is deze gevestigd op het Hof van Saksen in het feeërieke buitengebied Nooitgedacht. Langs de lanen en in de tuinen van de Havezate zijn verschillende beelden uit de omvangrijke collectie te zien. De kern bestaat uit werken in de traditie van het hedendaagse realisme. Er zijn werken van bijna zeventig kunstenaars te zien, van Sam Drukker tot Eddy Roos, van Mette Bus tot Ilse Oelbers.

Oude nummers digitaal bestellen?

Dat kan nu via onze website. De nummers 56 tot en met 87 zijn nu ook digitaal beschikbaar. Het zijn mooie naslagwerken van kunst die nog steeds relevant is. Je krijgt een goed beeld van de beeldhouwkunst van de afgelopen vijftien jaar. Op de website vind je de uitgebreide inhoudsopgave van ieder oud nummer. Tegen betaling van € 5 ontvang je een PDF in je mailbox.
logo van het magazine
Email Marketing Powered by MailPoet