Singer Laren

Het Nijenhuis Heino

Hazart Soest

Facade Middelburg

Het Depot Wageningen

Beelden aan Zee Den Haag

Barbara Hepworth Rijksmuseum Amsterdam

Anningahof Zwolle

Agenda

Graag houden wij je op de hoogte van huidige en toekomstige beeldententoonstellingen in binnen- en buitenland. Dit kunnen solopresentaties of groepstentoonstellingen zijn, zowel in de openbare ruimte, in tuinen of bij presentatie-instellingen waaronder musea, gratis toegankelijk of betaald. Hieronder een beperkte selectie uit het tentoonstellingsaanbod. Een overzichtelijke en uitgebreide tentoonstellingsagenda verschijnt in iedere editie van Beeldenmagazine.

Kunsthal KAdE, Amersfoort

Baksteen

10/09/2022 - 08/01/2023

De tentoonstelling brengt een ode aan het materiaal met werk van meer dan vijftig kunstenaars, architecten en ontwerpers uit binnen- en buitenland. In nieuw en bestaand werk tonen zij de schoonheid en zeggingskracht van gebakken steen. 

Meer informatie: http://kunsthalkade.nl/

Bozar, Brussel

Laurie Anderson & Hsin-Chien Huang

15/11/2022 - 08/01/2023

Ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de maanlanding maakten Laurie Anderson en Hsin-Chien Huang de VR-installatie To the Moon. Beelden en stijlfiguren uit de Griekse mythologie, literatuur, wetenschap, sciencefictionfilms en politiek vormen een denkbeeldige en fabelachtige nieuwe maan. 

Meer informatie: http://bozar.be/

Rijksmuseum Twenthe, Enschede

Futurisme

25/09/2022 - 19/02/2023

In Marinetti en het futurisme: manifest voor een nieuwe wereld wordt de artistieke ontwikkeling van het futurisme aan de hand van Filippo Tommaso Marinetti gepresenteerd. De tentoonstelling vertelt een verhaal waarbij uiteenlopende kunstwerken worden aangevuld met documentatiemateriaal, geluid én geur.

Meer informatie: http://rijksmuseumtwenthe.nl/

Museum Beelden aan zee, Scheveningen

Elmar Trenkwalder

15/10/2022 - 19/03/2023

In Tuin der Lusten roept de Oostenrijker Trenkwalder een barokke wereld op, waarin hij erotiek en architectuur vermengt. De vormentaal en uitbundigheid zijn verwant aan de barokarchitectuur die Oostenrijk een grote bloei kende. Trenkwalder creëert hierop een eigen, zinnelijke variant.

Meer informatie: http://beeldenaanzee.nl/

Oude Kerk Amsterdam

Ibrahim Mahama

15/11/2022 - 19/03/2023

De Oude Kerk in Amsterdam presenteert Garden of Scars, de eerste Nederlandse solopresentatie van de Ghanese kunstenaar Ibrahim Mahama. Ruim achthonderd gedenkstenen worden in de kerk opgesteld, samengesteld uit afgietsels van Ghanese monumenten en de grafzerken in de Oude Kerk.

Meer informatie: http://deoudekerk.nl/

Wereldmuseum Rotterdam

HAIR POWER

09/07/2022 - 08/05/2023

Een tentoonstelling over de kracht van haar, identiteit en schoonheidsidealen. Topstukken uit de museumcollectie gecombineerd met werk van hedendaagse kunstenaars.

Meer informatie: wereldmuseum.nl