Frans Hals Museum, Haarlem

Van Abbemuseum, Eindhoven

Sprengenpark, Apeldoorn

Agenda

Graag houden wij je op de hoogte van huidige en toekomstige beeldententoonstellingen in binnen- en buitenland. Dit kunnen solopresentaties of groepstentoonstellingen zijn, zowel in de openbare ruimte, in tuinen of bij presentatie-instellingen waaronder musea, gratis toegankelijk of betaald. Hieronder een beperkte selectie uit het tentoonstellingsaanbod. Een overzichtelijke en uitgebreide tentoonstellingsagenda verschijnt in iedere editie van Beeldenmagazine.

Sprengenpark, Apeldoorn

Sprengenpark

01/06/2023 - 31/12/2023

In het Apeldoornse Sprengenpark staan tien kunstwerken die gemaakt zijn door beeldhouwers die de Wilhelminaring wonnen. Deze oeuvreprijs wordt om de twee jaar uitgereikt aan een Nederlandse beeldhouwer. De winnaar krijgt o.a. een ring en de opdracht om een kunstwerk voor de openbare ruimte in Apeldoorn te maken.

Meer informatie: https://wilhelminaring.nl

Tropenmuseum

Someone is getting rich

21/04/2023 - 07/01/2024

Zestien kunstenaars maken met hun werk zichtbaar welke koloniale uitvindingen aan de wieg staan van het mondiale financiële systeem. D.m.v. fotografie, video, performance, sculpturen, tekeningen en tapijtwerk geven zij hun kritische visie op deze financiële geschiedenis en de erfenissen daarvan.

Meer informatie: https://tropenmuseum.nl

Buitenplaats Doornburgh

Prikkel

06/10/2023 - 07/01/2024

Waarom kampen zoveel mensen met burn-outklachten? Hoe verwerken brein en lichaam prikkels en wat kunnen we leren van neurodiverse mensen, met autisme of ADHD? Met kunstwerken, video- en licht- installaties en een interactief lab, worden deze vragen beantwoord.

Meer informatie: https://www.buitenplaatsdoornburgh.nl/

Beeldengalerij Het Depot

Natasja Bennink

11/07/2023 - 28/01/2024

Het werk van Natasja Bennink is op en top vrouwelijk. De liefdevolle verbinding tussen mensen en de representatie van kracht, stoerheid en zelfbewuste vrouwelijkheid, het zijn begrippen die de essentie van haar werk raken. 

Meer informatie: https://www.hetdepot.nl/

Dordrechts Museum

Kiss my Soul

15/10/2023 - 03/03/2024

De ondertitel luidt: Hemelse en Aardse Liefde in de Hedendaagse Kunst. Liefde als dwaallicht, als sensueel geluk, als vrijheid of als spiegel van verlangen. Dertig kunstenaars vullen elkaar aan in een caleidoscopisch liefdeslandschap.

Meer informatie: https://dordrechtsmuseum.nl/

Van Abbemuseum

Kabakov Kabinet

01/07/2023 - 24/03/2024

De tentoonstelling Dwarsverbinding: Kabakov Kabinet biedt een inleiding tot het oeuvre van het kunstenaarskoppel Ilja en Emilia Kabakov. In 2021 kocht het museum 86 grafische werken van hen aan. Deze tentoonstelling toont de aankoop voor het eerst en combineert deze met andere werken van de Kabakovs uit de collectie.

Meer informatie: https://vanabbemuseum.nl

Joods Museum

Sol Lewitt

03/10/2023 - 31/03/2024

De band die Sol LeWitts band had met Nederland en zijn Joodse achtergrond wordt getoond met onder andere vier Wall drawings, werken op papier, Structures en archiefmateriaal afkomstig uit Nederlandse museale en privécollecties.

Meer informatie: https://www.museum.nl/nl/joods-museum